torsdag 20 februari 2014

Mycket på gång

Igår var jag igång från 5.30 och inte hemma förrän 21.30 Lång dag och jag hittade ingen tid under dagen och orkade inte blogga då jag kom hem.
Jag var på estradläsning om utsatta barn.  Det var  kändisar som läste upp brev och kommentarer runt barn fattigdom. Sådant banren och vuxna runt dem hade sagt eller skrivit. Det var både bra och hemskt.

Som när killen var med en familj och de åkte på MC Donalds och han blev så glad för han hade inte råd att ät på MC Donalds och hade aldrig varit på MC tidigare hur de beställde men sedan bara betalade för sin familj och han stod där utan pengar och fick dra en lam ursäkt att han ändrat sig och inte var hungrig.Jag förstår inte hur familjen han var med resonerade. då de såg att han ändrade sig borde de ha förstått och betalat.

Det var många sådana exempel. Killen som alltid sov hos kompisen på helgerna men han inte kunde bjuda igen och då det blev mer och mer uppenbart att de alltid var hos kompisen fick han sluta umgås med honom. nu var han med en annan som var mer som han själv. Ingen av dem kunde bjuda hem någon men ingen av dem efterfrågade det heller eftersom de visste hur det kunde vara.

Jag tror att vi alla har någon i vår omgivning som inte har råd. vi avslutade kvällen med att få kan inte göra så mycket men många kan göra så mycket mer. Om alla skulle börja leta tillfällen att ställa upp så skulle det kunna hända något.

Har fått reda på att Åtalet blir i Maj och sedan är det två riksdags politiker som vill träffa mig för att få punkter och argument för att utmana Maria Larsson i den debatt. Sedan är det seminarie d 12 mars i riksdagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar