söndag 9 februari 2014

Motpoler

Ännu ett bevis för att en del inte skall vara föräldrar. Att ett bra föräldraskap inte kommer automatiskt bara för att man får barn.
http://www.bt.se/nyheter/pappa-domd-for-bebis-brutna-revben(4145767).gm
Ett spädbarn hade 17 revbensfrakturer och frakturer både på en arm och ett ben.
I tingsrätten friades spädbarnets pappa från brott men Svea hovrätt gör en annan bedömning och dömer 22-åringen för grov misshandel till fängelse i 2,5 år.
Rätten utesluter att barnet fått skadorna på något annat sätt än genom misshandel och slår också fast att inget tyder på att mamman, eller de få vänner och släktingar som under begränsade perioder tagit hand om pojken, har orsakat skadorna.
En av flera saker som talar emot pappan är att han under samma period dömts för att ha misshandlat barnets mamma. Rättens slutsats är att 22-åringen "haft uppenbara svårigheter att hantera sina impulser att ta till våld".
Pappan har hela tiden nekat till att ha misshandlat barnet. Hans förklaringar är att barnet antingen skadats under förlossningen eller av familjens hundar. (TT)

 
Har gått ock väntat på att en artikel skulle komma ut i nätbilagan men det verkar dröja. Den går att läsahttp://www.skovdenyheter.se/   om man väljer läs pappersbilagan under "röda" raden då får man upp senaste numret Det handlar om ett familjehem. Det är samma familj som var på radion för ett tag sedan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar