tisdag 18 februari 2014

Det räcker

Jag har fått ett ärende till. Tänkte ta med det i veckans brev men det har jag inte hunnit skriva än så jag får återkomma eftersom jag försöker att undvika att skriva om samma saker flera gånger.

Hittade även en artikel
http://www.expressen.se/nyheter/marwan-4-flyr-kriget--hittad-ensam-i-oknen/ en liten fyra åring som hittades ensam i öknen. bilderna av honom har kablats ut men sanningen var visst att han bara komit ifrån sin familj ett ögonblick.
Enligt hjälparbetarnas inledande uppgifter kom Marwan gående helt ensam. Men senare har det visat sig att fyraåringen reste med ett stort sällskap människor och att han endast kommit ifrån sin familj under en kort stund.
"Bara så ni vet blev Marwan återförenad med sin mamma kort efter att ha blivit buren över gränsen till Jordan", skrev FN-arbetaren Andrew Harper.
Men jag reagerar mer på fortsättnignen:
Enligt New York Daily News har Marwan tagits till flyktinglägret Zaatari där omkring 10 procent är barn under fyra år.

 
Så många barn som inte vet om de har någon framtid, så många barn som inte har något hem, ingen skola att gå till. Så många barn både små och stora som inte har någon trygghet och kanske heller inte  någon trygg person i omgivningen. Och tänk vad många barn som faktiskt tappar bort sina föräldrar och aldrig ser dem mer, som förlorat allt. Det gör ont bara att tänka på det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar