onsdag 5 februari 2014

Även här

Det är lätt att tro att de flesta verkliga hemskheter sker utomlands men så behöver det inte vara. Hur var det med Bobby eller Louise fallet.
Att utsatta barn lätt utnyttjas och faller offer för de som vill ha ett offer är heller inget nytt.
Hittade en artikel om en man som startade ett sexuellt förhållade med en 12 årig flicka. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18292433.ab
Han utsatte därefter flickan för grova övergrepp under flera års tid. Han uppskattar själv att han "hade sex med" henne mellan 20-30 gånger fram till 2008 och under en senare period "flera gånger i veckan".
Mannen hjälpte flickan att rymma från ett behandlingshem 2009 och byggde en specialgjord låda där han gömde henne i sin lastbil. Flickan fick krypa in i lådan genom ett fönster i förarhytten. Lådan var byggd av lagerhyllor i plåt, 2 gånger 1 meter och 1,70 meter hög, och förankrad i lastbilen med spännband.
Flickan fick vissa dagar bo i lådan för att inte polisen skulle upptäcka henne.
50-åringen byggde även en låda av pallkragar i sitt garage, som gömställe för flickan.
Han tog även med henne på resor i Sverige och till Tyskland

På något sätt måste hon ändå varit med på det eller trott att hon inte hade något val.  Hon stannade och gömde sig hos honom.
Tanken som slår mig är att hon måste ha tyckt att alternativet var värre än att stanna. Alternativet var behandlings hem.
Barn skall inte bo på institution utom i väldigt speciella fall då de är så skadade eller behöver så mycket stöd och hjälp att inget annat går.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar