måndag 27 januari 2014

Migrationsverket x 2

Och migrationsverket fortsätter.
http://www.gp.se/nyheter/vastergotland/1.2255571-mai-18-utvisad-men-till-vad- Först är det en tjej som nu skall utvisas som inte har någon släkt ingen familj och bott här i fem år.
Efter fem år i Sverige utvisas föräldralösa Mai Luu Huong, 18, till hemlandet Vietnam.
Men där väntar inget på henne. Ingen familj. Inget hem. Inte ens några handlingar som kan visa vem hon är.
GP följde hennes sex sista timmar i Göteborg.
 Läs om hennes sista timmar här.

Och så en flicka till http://www.svt.se/nyheter/sverige/18-aring-utvisas-efter-sex-ar Sara som växt upp med en familj och deet sedan visar sig att det inte är henens pappa och då visar man ut henne ensam.
Det hela började när familjen skulle söka förlängt uppehållstillstånd och ett DNA-test visade att Sara inte var pappans biologiska dotter. Far och dotter har hela tiden trott att de haft blodsband och han har haft ansvar för henne sedan hon var 4 år.
Migrationsverket och senare Migrationsdomstolen avslog ändå hennes ansökan om uppehållstillstånd, medan pappan som lever med en kvinna i Sverige fick stanna. Sara, som har haft en nästintill obefintlig kontakt med sin mor i Etiopien, ska den 8 februari utvisas ensam till ett land där hon inte känner nån.
Antingen gör migrationsverket fel eller så måste lagarna ändras. Så här kan man väl inte behanda ensamma barn trots att de är halvvuxna. Skulle man göra så hon varit adopterad också?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar