torsdag 16 januari 2014

Inget nytt men gammalt aktuelt

Fick för ett tag sedan en länk till en utredning runt skolna.
Många är det som klagar på skolan och särskilt nu efter pisa rapporten. Jag är väl heller inte över flörtjust och jag anser väl att det är en hel del att göra. Men länken går till myter om skolan och avslöjar att den del av myterna faktiskt inte stämmer. http://www.skl.se/kommuner_och_landsting/myter_och_fakta/myter_och_fakta_om_skolan
OK men det är ändå mycket som behöver ändras frågan är bara vad och hur och det kan man säkert diskutera om till dödagar.

Hittade även en gammal artikel högaktuel http://www.aftonbladet.se/ipadoriginal/article13892342.ab
Flera experter dömer ut socialtjänsternas utredningar när de omhändertar barn.
Godtycklighet, tankefel och orutinerad personal hör till.
– Det finns hundratals exempel, säger Bo Edvardsson, docent i psykologi och socialt arbete.
Jag upptäckte fel i säkert hälften, säger hon, och menar att det största felet i dag är att socialsekreterarna är för unga och orutinerade.
Ingrid Claezon, docent i socialt arbete vid Malmö universitet, känner igen den beskrivningen:
– Besluten grundas på socialsekreterarnas utredningar, och de kan vara så unga som 23–24 år
 
Den skulle kunna vara skriven idag för inget har ju ändrat sig. Fick ett nytt ärende en liten femåring som bott hela sitt liv i samma familjehem. NU skall han n mår så dåligt. de har ökat umgängena med mamman och både BVC, dagis och andra runt om slår larm men soc är obevekliga. Förstår inte att det skall vara så svårt att sätta banren och deras perspektiv i centrum. men så länge det inte händer något då man följer lagen så fortsätter det att vara så.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar