måndag 13 januari 2014

Dotter som fru.

Det är lite intressant att följa personerna som var inblandade i "haveriet" som de kallar det i Mark. Nu har socialchefen då fått jobb i Ulricehamn. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=95&artikel=5753690 Han har tydligen jobbat där tidigare. Jag har hört att de haft svårt att få jobb och har haft en tuff period. Men Det tycker jag faktiskt inte är mer än rätt. De har förstört andra mäniskors liv. Då skall d inte hålla på med jobb där de handskas med andra människors liv och att de får känna på lite  av vad de själva, att de har det jobbigt är inget mot vad de utsatta andra för.
Jag vet att personen häröver var livrädd att det skulle komma fram hur mycket han visst. Men han slank igenom nätet som man säger.

Vår handläggare som orsakade allt och som nu kommer att åtalas startade ett nytt företag förra året http://www.solidinfo.se/foretag/aniso-ab Som konsult inom socialtjänsten. Sina företag har hon tilsammans med sin sambo.
Hon har jobbat ett tag inom Heby kommun och håller på med brevduvor.
De andra har lite vanligare namn så de är lite svårare att följa.

Igår hittade jag ännu ett bevis för att alla inte skall ha barn. alla är inte bra föräldrar eller vad sägs om pappan som hade sin 12 åring som fru? http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10812686.ab
Det som förvånar mig mest var att ingen runt om reagerade. anmälningsplikt i all ära men om ingen anmäler eller ställer rätt frågor eller ställer dem vid fel tillfälle på fler sätt så hjälper det inte.
Hon blev gravid två gånger. första banrent adopterades bort det andra valde hon själva att abortera bort. En reagerade men det hände inget utifrån det.
Det slutade med att hon förstod att hon själva var tvungen att agera så hon läste på och sedan gjorde hon en anmälan.
Först då hände något. Pappan är idag dömd och flickorna placerade i familjehem.
Men igen sviker samhället. Hon och hennes syster anses inte må tillräckligt illa för att få förtur till psykstöd.
Hallå det är Sverige och vi har anmälningsplikt och hon var 12 år, blir gravid två gånger men ingen reagerar. Jo en men ändå hände inget. Vad skall till för att någon skall reagera då? Eller för att det skall hända något?
Ibland händer det för fort ibland inte alls fast det behövs. Handlar om att det lämnas allt för mycket åt eget godtycke.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar