onsdag 8 januari 2014

Bra men ändå fel

Hittade för en gång skull en artiklar som lyfter familjehem som går bra eller lyckas. http://fagersta-posten.se/nyheter/1.2333012-familjehem-kan-radda-uppvaxten Det enda tråkiga är att det är i Fagersta som missköter sig så vad gäller placeringar. Har ett antal kontakter där med ärenden som inte verkar riktigt kloka.

Sedan har ännu ett barn som dött i ett familjehem http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=112&artikel=5747697 Vet inte bakgrunden eller vad som hänt utan jag får luska mera. Det händer ju att barn dör tyvärr och det kan ju faktiskt finnas en naturlig förklaring.

Och så migrationsverket igen http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article18126831.ab Här är det två systrar som kommit hit tillsammans. men migrationsverket har fått för sig att de inte är systrar och är från olika länder och trots att de bevisar motatsen så ändrar migrationsverket inte på sin uppfattning utan den ena systern får uppehållstillstånd men inte den andra. Trots dna test och annat som visar att de är systrar så är migrationsverket inte övertygade.
Det känns som de snart skulle kunna skrota migrationsverket pg av att de vare sig är humana eller logiska eller verkar kunna tänka själva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar