onsdag 18 december 2013

Rent mjöl i påsen

Har alltid haft åsikten att övervakning inte är så farligt om man inte gjort något, om man så att säga har rent mjöl i påsen. Men idag hittade jag en artikel som fått mig att tänka om.
http://www.sydsvenskan.se/kultur--nojen/rent-mjol-i-fel-pase/
Det handlar om en man som står på fel ställe vid fel tilfälle vilket i slutändan får konsekvenserna att han får sparken.
Det handlar inte om utsatta barn men om hur myndigheter alltid har rätt och hur svårt det är att få dem att ändra sig då de gjort fel.
Den stora hemlighet som de ansvariga skyddat i alla år var inte några hemliga belastande uppgifter, att Leander minsann inte haft rent mjöl i påsen. Det var att påsen var tom. Fast inte riktigt, för nere i hängmappen låg ju den lilla lappen med texten ”Angående PB GSC 645, som ägs av L. stod nämligen under förstnämnda tid parkerad inne på skolgården”.
 
Ja vad säger man det är nog inte så bra med övervakning hur som helst var som helst heller. Sedan måste man väl se till att ha mer på fötterna innan man anklagar någon än vad man hade här.

Vad lätt det är att dra slutsatser runt saker man ser eller upplever men som sagt det gäller att se till att man har belägg för vad det nu är för påståenden man har.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar