fredag 13 december 2013

Övervakning och LVU utan grund

Det första jag hörde på radion i morses  var om en autistiskt pojke från Torsby som kommunen inte ville stötta på sin skola längre. De ville flytta honom Linköping. Då mamman protesterade togs han helt sonika ifrån henne. Han placerades i fosterhem och fick inte träffa sin mamma på ett år.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5732463
Sedan fick de ha telefon kontakt men alla dessa var avlyssnade. Då de kom på honom med att ringa sin morfar så hotades han. 

Jag blir så arg och ledsen hur kan man göra så? Att vägra flytta sitt barn tiotals mil är väl inte skäl för LVU. Det är väl inte skäl för umgänges begränsning eller samtalsövervakning. Mamman överklagade och rätten dömde kommunen till att ta bort begränsningen men ändå togs den inte bort förrän ett år sedare.

Som jag säger och har sagt det händer inget så länge det inte blir några konsekvenser. Men är det så här det är tänkt att vara? är det så här man skall behandla föräldrar och deras barn?

2 kommentarer:

  1. hej. Jag ska börja läsa till socionom och tycker det som hänt dig och barnen är väldigt hemskt. Jag undrar om det finns någon hemsida man kan se avsnittet från uppdrag granskning?

    SvaraRadera
  2. de har legat på youtube men har tyvärr plockats bort. Jag har dem. Vet inte om man kan beställa dem på SVt ring dem och fråga annars får du återkomma skall jag se vad jag kan göra

    SvaraRadera