måndag 8 april 2013

Vad händer nu?

Fick höra på radion att den flicka som utsattes för sexuella övergrepp att en tidigare polischef nu upptäckt att efter programmet om henne i radion har ett stort antal personer varit inne och läst i hennes journal. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16558592.ab Personer som har tillgång till men inte aledning att gå in har suttit och läst om henns gyn besök m.m. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5497276

Det är alltså inte lagligt att få in och läsa i ärenden man inte handhar.
Jag vet att det var så även i ärendet där de hämtade tre barn på en skola. Den familjens akter hade och varit rastläsning för de flesta inom förvaltningen.

Har även fått vetskap om ett nytt ärende. En adopterad flicka som familjens efter ett tag tycker är så jobbig att de lämnar bort. Hon flyttas runt mellan familjehem och institutioner. Hon växer upp och träffar en kille. Hon gifter sig och får tre barn och allt är frid och fröjd.
Sedan rasar hennes liv. Maken dör och plötsligt tar socialen ifrån henne barnen. Det finns hur många som helst som bekräftar att hon är bra förälder allt från sjukhuspersonal grannar, vänner skolpersonal m.m. jag har sett dem, det verkar inte finnas någon anledning.
Det ena barnet vantrivs och missköts och sticker ifrån hemmet hon bor. Nu anklagas mamman för att ligga bakom hennes rymning och anklagas för kidnappning.

Även om hon skulle ha gjort det skall man tvingas sitta brevid då barnen mår dåligt och inte agera för då anklagas man för brott. Myndigherna är  är allsmäktiga och ingen får ifrågasätta deras beslut.
Hon har precis börjat blogga. http://mariahasselgren.blogspot.se/?zx=95084da3dcbe3007

2 kommentarer:

  1. "Hon har precis börjat blogga"....
    VA?
    Hon skrev tre blogginlägg år 2010......

    SvaraRadera
  2. Om man bara skrivit 6 inlägg så anser jag att man är ny som bloggare. Vet inte vart du vill komma med inlägget..

    SvaraRadera