torsdag 4 april 2013

Mark soc krittiseras igen

Då är det väsen i Mark igen.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=95&artikel=5493422
– Uppenbarligen har vi gjort ett tekniskt fel, vi skulle lyft det här ärendet till socialnämnden. Men som jag ser det kunde nämnden inte fattat ett annat beslut än vi gjort, eftersom det här var en utfästelse av en av våra tjänstemän. Det fanns ingen möjlighet att slingra sig ur det, om man vill uppträda hederligt gentemot kommuninvånarna, säger Inga-Maj Krüger, tidigare Kristdemokratisk politiker numera politisk vilde.
 
Socialstyrelsen har i efterhand riktat kritik mot kommunens hantering av ärendet. Och i höstas fattade alltså socialpolitikerna Krüger, Magné och Wichne beslutet att familjen skulle kompenseras. Men det beslutet hade de inte rätt att fatta, enligt Marks förtroendevalda politiker.
 
Även socialnämnden som helhet får kritik för att det finns brister i nämndens interna kontroll när det gäller uppföljning av beslut fattade på delegation av socialutskottet.
När det gäller anledningen till att just detta beslut har granskats av revisorerna menar flera personer P4 Sjuhärad pratat med att granskningen och kritiken mot de tre politikerna är en del i en maktkamp i socialnämnden.
– Jag tror att det här mycket väl kan vara drivet för att plocka bort oss helt enkelt, säger Inga-Maj Krüger.
 
Inslaget var med i går. Idagens Bt är det också artikel
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar