onsdag 24 april 2013

Fler myndigheter gör bort sig

Det är inte bara en myndighet som gör bort sig och orsakar att barn hämnar i kläm.
Vad sägs om kronofogden som är med på en poliskontroll och de stannar en man som har en skuld hos kronofogden. han kör sin arbetsgivares bil- Då tar de den trots att de är på väg till sjukhus med ett av barnen. hela familjen sitter i bilen och de tvingas kliva av för att sedan ringa efter andra som kan hämta och skjutsa dem
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16656209.ab
– Min pappa bor i Västervik, det är 25 mil bort så det skulle ju ta många timmar innan han skulle kunna ta sig dit.
Sambons mamma befann sig utomlands och pappan var på lantstället utanför Norrtälje och inte heller anträffbar. Ingen anhörig kunde hjälpa dem med så kort varsel.

”Det är för jävligt”

– Jag såg på polisernas kroppsspråk att de tyckte det var fel av kronofogden. Så det slutade med att de avvarade två polisbilar, vi var ju fem stycken, och fick skjuts av dem till lasarettet.
– Vi kom dit en kvart försenade men vi fick komma in direkt ändå.
Anders Petersson tycker att kronofogden uppträtt fullständigt hjärtlöst emot dem.
– Det är för jävligt, lite väl magstarkt att bara sätta två små barn på backen. Så här får det väl inte gå till?
Ansvarig enhetschef vid Kronofogden i Västerås har inte varit anträffbar för en kommentar.
 
Konstigt ingen vill uttala sig...
Det finns många orsaker att hamn hos kronofogden. Man kan ha varit sjuk, haft ett företag som gått omkull. Man kan ha gått isär och gått back på hus eller annat och hamnat i obestånd som det heter.
Det behöver inte bero på att man missköter sig medvetet. Det är ingen anledning att behandla folk och framför allt barn på det viset. Sedan var det ju inte ens hans bil.
Göran Erixon, chef för kronofogdens enhet för specialindrivning i Stockholm, säger rent allmänt, utan att känna till ärendets detaljer, att det som beskrivs inte är ett accepterat arbetssätt.
– Jag håller definitivt med, man kan ju inte strandsätta personer! Och det hoppas jag inte heller har varit förättningsmannens avsikt.
– Det säger ju sig självt, så där agerar inte en statstjänsteman! Normalt sett tar man ju ett fordon när inte någon är inne i det
 
Nej det kan ju inte varit tjänstemannens avsikt. Man tror ju inte att en tjänsteman gör fel....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar