torsdag 1 november 2012

Kalla fakta igår

Gissar att många med mig såg Kalla fakta igår kväll.
http://www.tv4play.se/program/kalla-fakta?video_id=2235757
Ja vad säger man...

Det var debatt program i morses
I skrivandets stund ligger inte själva klippet ute men ni hittar det här
http://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon
och man hade bjudit in Nyamko Sabuni man vill nämligen ha det till ett diskrimineringsärende.
Skulle man se det som ett diskriminerings problem så skall det anmälas till DO vilket jag i och för sig hoppas att tjejerna själva gör.
Men det är det inte vilket även visar sig av att Töreboda anmäler sig själva till socialstyrelsen.
Anmälan kommer nu att ta mellan 6 månader upp till ett år innan de har utrett klart. och jag tvivlar på att det blir några konsekvenser där heller. Gissar att det blir massor av kritik men sedan bara smäll på fingrarna med en uppmaning att aldrig göra om det.

De tog även upp  det hela på nyheterna. Där var det med klipp ifrån diskussionen efter kalla fakta.
http://www.tv4play.se/program/nyheterna?video_id=2235828 0,44 Det avslutades med en kommentar av Magnus Lindgren generalsekreterare i tryggare Sverige. Han satte fingern på hela problemet med sin avslutnings kommentar.
Han säger att det ytterst handlar om att beslut om liv och död lägg på och tas utifrån handläggares magkänsla och det är inget bra.

Det är ju vad jag sagt i snart tre år. Handläggare har för mycket makt. Beslut som kan betyda att man raserar en hel familj. Fråntas sina barn eller barn förlorar sina föräldrar läggs i enskilda handläggares händer och de har inget personligt ansvar för det.
Handläggar ansvaret måste tillbaka. Dålig kompetens eftersom utbildningen inte innehåller det den bör och det inte ens är obligatorisk närvaroplikt är en av de största problemen.

För de som vill se diskussionsprogrammet efteråt http://www.tv4play.se/program/kalla-fakta?video_id=2235757

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar