fredag 23 november 2012

Hann inte

Igår var det en sådan där dag då jag knappt hann andas. Först jobbade jag som vanligt. Sedan har jag dragit igång ett projekt där en eleverna på en skola, på sin hemkunskap, bakat till utsatta familjer inför jul. Det är tillsammans med "Håll grytan kokande" som finns i många städer. Ett projekt som Frälsningsarmen har. Det avslutades i går och press var där.
Sedan kämpar vi för att skolan där sonen går skall byggas ut. Det var möte med politikerna i går kväll. Jag och en tjej till stod väl lite som ansvariga och inbjudande. Hade naturligtvis även ringt press som var där. Kom hem vid 22 och då orkade jag bara inte.

Det är förvånansvärt få som nappade på eller gjorde något av moderaternas förslag om att adoptioner i Sverige skall bli lättare. Att man skall vårdnadsöverflytta i högre utsträckning än nu.
Hittade ett inslag på Svt http://www.svtplay.se/video/596556/21-11-21-00 18.23 in i programmet.
Ulf Kristersson säger att man på något sätt gett upp tanken på inhemska adoptioner och det vill de ändra på. de s.k. uppväxtplaceringarna.

Det är 250 små barn som bott över tre år, som borde vårndadsöverflyttas. Men då uppdrag granskning gjorde sitt program var det ca 800 barn som var så små då de placerades, där det inte finns några utsikter att de skall kunna komma hem. Som har hela sin anknytning hos fosterfamiljen.

Där är även en intrevju med en tjej som växt upp i ett och samma familjehem. Hon har bott i samma familj sedan hon var 11 månader. Precis som vår pojke.

Hittade även ett inlägg om familjehems vård. http://www.socialpolitik.com/grasrotsinlagg-om-familjehemsvard/ De kritiserar de metoder som används för att utreda familjehem.
Idag finns inte något enhetligt system för att utreda familjehem. IMS (Institutet för utveckling av metoder i socialt arbete) gjorde 2009 en systematisk kunskapsöversikt över vilka utrednings- och bedömningsinstrument som finns för rekrytering av familjehem. Man konstaterar där att en svensk standardisering för utredningar skulle föra med sig flera fördelar. Utvecklingsarbetet mot en sådan standardisering måste fortsätta för att gynna barns uppväxt i familjehem.
Ett vanligt sätt att utreda familjehem är med hjälp av Kälvesten/Meldahls djupintervju.
(”Familjepsykologi”, Liber 1982.) Intervjun bygger på objektrelationsteori och har ett tregenerationsperspektiv.

Man hävdar att de är gamla och förlegade. Vet inte så mycket om det även om jag genomgått ett antal.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar