onsdag 14 november 2012

Det rasar alltmer

Återigen en myndighet som får kritik. Grav sådan
http://hn.se/nyheter/omkretsen/1.1836025-socialstyrelsen-kritiserar-socialen-i-kungsbacka
"Inkomna anmälningar har inte hanterats skyndsamt." "Utredningar har inte avslutats inom den lagstadgade tiden. Part har inte underrättats om hur beslut överklagas. Avsaknad av dokumentation."
"Genomförandeplaner har inte upprättats. Bristande kvalitet i analysen av familjehemsutredning. Placering i jourfamiljehem pågick längre än vad lagstiftningen medger."
 
Det lär väl knappast bli böter där heller. Det är konstigt att en myndighet skall kunna misskötas så fruktansvärt. Hade ett företag gjort det och kritiserats gång på gång hade de inte fått fortsätta.

Hörde med en annan kommun. Där var det kaos. En chef hade övertalats att ta ansvaret sedan hade han inte klarat upp det och blev sjuk och skulle nu få sparken. Det fanns inte en enda erfaren handläggare på hela enheten. Samtidigt är det barn som far illa. Flera ärenden som jag känner till just i den kommunen där man sätter in åtgärder för sent eller inte alls trots att barnen far illa. Väl synligt och efter flera anmälningar händer det ändå ingenting.

Jag undrar hur långt det skall gå innan de ansvariga slår i nödbromsen. Till sist är risken att det havererat så mycket att det är svårt och tar för lång tid att reparera.
Jag vet inte vad som skall till.

I Mark får jag fortfarande den ena efter den andra berättelsen  runt barn och vuxna som far illa, som inte blir hörda eller behandlade omänskligt.

I ett ärende lika gammalt som vårt har en flicka mer eller mindre tagits ifrån sin mamma. Hon kunde inte bo kvar i familjehemmet där hon bodde. LVU föll men inte kom hon hem ändå utan placeras hos en anhörig. Den anhöriga bor i en annan kommun och en handläggare i Mark anmäler då att flickan far illa till den kommunen. Ett hem som de själva placerat ett barn i bara för att den kommunen nu skall börja agera istället. Det tar alltså inte slut även om man byter kommun. .

Fortfarande är det handlingar som inte lämnas ut och besked som motsäger sig själva men man som drabbad skall acceptera trots att de motsäger sig själva och ändå påstås att det är den drabbade som skall finna sig i planer eller något de bestämt trots att det inte stämmer.
Folk som blir utskällda av chefer och får höra att de borde söka jobb som lokal vårdare istället för det högre jobb de är utbildade till.

Jag blir bara trött.

1 kommentar:

  1. Hej, jag var inblandad i hela den där härvan med socialen... då var jag 14år. Hela min utredning var fel och de ville att jag skulle hem till mina föräldrar igen där jag blev misshandlad! Jag vill bara säga att jag följde det som hände och hoppades på att allt blev bra:) Jag har inte riktigt förstått om ni fick dem tillbaka?

    Kram!

    SvaraRadera