måndag 5 november 2012

Barn som inte blir trodda

Måndagar är min värsta dag.
Hinner inget tycker jag. Nästan varenda timme är bokad.
Fick en länk för ett tag sedan som jag sparat på tills det passade.
http://www.d-intl.com/sv/articles/sweden/2012-10-25/svensk-flicka-i-feminismens-klor
Ett ärende runt en flicka som inte blir trodd.
Vid 11 års ålder blir hon bortrövad från sitt hem och tvingas sitta inlåst i tre långa år. Bakom kidnappningen står de sociala myndigheterna, som agerar på uppdrag av hennes mamma.

Efter många års propaganda från feministgrupper har socialtjänsterna runt om i Sverige bilden klar för sig: ”Incestövergrepp begås av pappor, mammor försöker alltid skydda sina barn.”
Så när flickan och hennes bror för sju år sedan avslöjade att deras mamma utsatt dem för såväl misshandel som sexuella övergrepp, blev de inte trodda. Föräldrarna var vid det laget skilda och syskonen hade bott hos sin pappa i många år eftersom BUP (Barn- och Ungdomspsykiatrin) anmält att de for illa hos mamman. Men i stället för att polisanmäla mamman, lierade sig Socialtjänsten i Filipstad med henne och utgick från att barnen indoktrinerats av pappan. De förutsatte att mammor aldrig utsätter sina barn för incest och vägrade tro syskonen.
Hon och henns bror rymmer. Socialen jagar dem.
Efter tre år på rymmen vädjar den snart myndiga flickan till kammarrätten:
– Sätt stopp för den eviga mardröm jag hamnat i!
Läs hennes berättelse.
http://www.d-intl.com/sv/articles/sweden/2012-10-25/svensk-flicka-i-feminismens-klor
JO har kritiserat och LVU har hävts men ändå ger sig inte socialen i det här fallet.
Texten avslutas med en fakta ruta:
2005 polisanmälde en 10-årig flicka och hennes 13-årige bror sin mamma för misshandel och sexuella övergrepp. Trots två polisanmälningar har mamman aldrig ställts inför rätta, tvärtom har såväl Socialtjänst som polis och åklagare struntat i barnens vittnesmål. Det behandlingshem där de placerades hade som sitt uttalade mål att få barnen att "förstå" att det de berättat om mammans övergrepp var "osant". Syskonen menar att myndigheterna har förstört deras liv och anklagar Socialtjänsten för att ha hemligstämplat det material som visar att de talar sanning.
 

Som sagt man slutar aldrig förvånas över hur barn i Sverige behandlas. Barnperspektivet och det där att barn skall komma till tals är bara fina ord på ett papper. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar