onsdag 21 november 2012

Äntligen

Moderaterna har lagt ett nytt förslag
http://www.dn.se/nyheter/sverige/m-vill-underlatta-for-inhemska-adoptioner
I dag finns omkring 250 barn under fem år som har varit placerade i svenska fosterhem i mer än tre år.
– I de här fallen bör man pröva frågan om adoption. I dag är den vägen ofta avstängd trots att det inte finns något i svensk lagstiftning som utesluter nationella adoptioner, säger socialförsäkringsminister Ulf Kristersson, som leder gruppen som nu slipar på de sista detaljerna i Moderaternas nya barnrättspolitik. Före jul ska en första delrapport överlämnas till partistyrelsen.

Moderaterna vill öka inhemska adoptioner och öka antalet vårdnadsöverflyttningar http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5353206
För att ge fosterbarn en stabilare uppväxt ska inhemska adoptioner bli vanligare. Det är ett av förslagen i Moderaternas nya barnrättspolitik, skriver Dagens Nyheter.

– Det är en paradox att vi är världsledande på internationella adoptioner men att vi samtidigt nästan har avskaffat nationella adoptioner. Som det fungerar nu skyddar vi de vuxnas intressen och sviker barnen, säger socialförsäkringsminister Ulf Kristersson till tidningen.
Moderaterna vill också att vårdnaden om fosterbarn oftare än i dag flyttas över till fosterföräldrarna för att ge barnen en tryggare tillvaro.
En första delrapport om Moderaternas nya barnrättspolitik ska överlämnas till partistyrelsen före jul.
ÄNTLIGEN

Vi vågar inte driva frågan om adoption berättar ett familjehem trots att barnet bott där i hela sitt liv.
http://www.dn.se/nyheter/sverige/vi-vagade-inte-driva-fragan-om-adoption



1 kommentar:

  1. "Som det fungerar nu skyddar vi de vuxnas intressen och sviker barnen, säger socialförsäkringsminister Ulf Kristersson till tidningen."

    Detta kan nog vara en trojansk häst. Redan idag kan barn tas från föräldrar utan att förlfrarna underrättas, se bara på LVU 6§, som missbrukas gång på gång. Titta på Dominic Johanson, honom tog de från föräldrarna för att de skulle flytta utomlands med honom. DVS de tog föräldrarna ifrån barnet. Det är konstigt i Sverige att "barnperspektivet" sätts emot föräldrarnas. Barnet har ovillkorlig rätt till sina föräldrar. Med hänvisning till Dominic fallet så verkar detta inte gälla barn som hemundervisas utan bara när det är frågan om missbrukande föräldrar eller föräldrar som är dömda för brott. Titta gärna vad jag skrev på min blogg om detta i ett inlägg. Detta kan mycket väl bli ytterligare ett sätt där barn för gott berövas sina föräldrar.



    SvaraRadera