onsdag 31 oktober 2012

Skakmål

 
Fick en artikel.
 

Hade ju för ett bra tag sedan med en tjej till riksdagen som varit anklagad för samma sak. Det visar sig att det är samma symptom för skavåld som för barn som är för tidigt födda. I vissa länder har man helt tagit bort shaken baby syndrom som det kallas därför att man upptäckte att hälften av de som anklagades gjorde det på falska grunder.  De hade inte skakat sina barn så de blev sjuka utan det fanns andra orsaker. Men här i Sverige finns diagnosen kvar. De som borde vara intresserade av att se på hur det ser ut i andra länder gör det inte. De ligger nämligen bakom en del av studierna som de anser bevisar motsatsen. De vill inte ha in någon bevisning som talar om att de har fel. Återigen prestige.

Istället för det med sig att föräldrar anklagas. Man kör med fult spel: vi förstår ju att det inte är du utan din fru eller man. Om du bara säger det så får du behålla barnen. Det för med sig att par plötsligt anklagar varandra eftersom de båda vet att de inte gjort något själva.
Det splittar familjer, särar på barn och deras föräldrar bara för att prestigefyllda gubbar på toppen (antagligen gummor också för den delen ) vägrar att erkänna att de kanske har fel.

Nu är det alltså ett nytt ärende uppe. Därför att den anklagade vägrar ge sig han har inget gjort säger han och utifrån vad jag vet så kan det faktiskt vara så.

Visst finns de de som misshandlar sina barn och de skall inte ha några men frågan är om det är så många att det behövs en särskild diagnos för dem särskilt om diagnosen har tagits bort på andra ställen för att över hälften anklagas fel.
Nästa fråga är varför det skal vara så svårt att få rätt om det nu är så att de har fel. Det får inte gå prestige i barnärenden.

2 kommentarer:

  1. Sverige kan vara en verklig mardröm för föräldrar som anklagas oskyldigt.
    Om inte denna man tvingats till fängelse, så hade troligtvis socialtjänsten jagat liivet ur honom.
    All myndighetsutövning behöver återfå tjänstemannaansvaret.
    Märkligt i Sverige har vi ju rättsprincipen, hellre fria än fälla. Ja, jag kan leva med av ngn ev oskyldig går fri, bara inte oskyldiga hamnar i fängelse.
    Inom socialtjänsten råder rättsprincipen, skyldig tills vi anser annat. Detta är så oerhört ovärdigt för en rättsstat som Sverige så gärna utåt vill ge sken av.
    I vissa avseenden är vi inte bättre än diktaturer.

    SvaraRadera
  2. OJ VAD TJATIGT! Om behovet av att typ: All myndighetsutövning behöver återfå tjänstemannaansvaret.
    -Som tjänstemannaansvaret FINNS FINNS FINNS!

    ..men sen skall förstås våra domstolar också följa lagen brottet Tjänstefel, BrB 20:1. Och efter 10-talet mina -enskilda- åtal av socialfolk, vet jag att domstolarna gör inte det. Men skyddar myndigheterna.

    SvaraRadera