söndag 2 oktober 2011

Stötta om ni kan

Blev uppmärksammad på ett fall där en pappa har hanterats fel. Ni kan läsa mer om det här http://inteutanminasoner.wordpress.com/2011/09/29/ga-pa-rattegang-i-sodertalje/

Bakgrund:
I stället för att lyssna på vad polis, åklagare, psykiatriker, utredningshem och vad pappan sa gjorde socialen egna förhör med barnen utan någon behörighet eller kompetens på området och kom fram till att pappan var skyldig till övergrepp och polisanmälde honom. Efter många rättegångar och stort lidande för barnen och pappan har pappan fått ensam vårdnad av tingsrätten och hovrätten samt igen från tingsrätten pga att socialen backat upp mamman att fortsätta processa.
I fyra år har socialen utsatt barnen för psykiska övergrepp samt ”stalkat” och begått ”grov mansfridskränkning” på pappan under devisen BBIC (Barnens Behov I Centrum).
Han har äntligen fått rätt men nöjer sig inte med det utan stämmer kommunen. Mål nr T 369-10 Måndag d 10 oktober i södertäljes tingsrätt . Gå gärna dit och stöd honom. Vi måste visa att det finns intresse av att frågorna lyfts och vikten av att man ger upprättelse.

Det är flera som stämt kommuner men det har vad jag vet slutat med att de även får stå för rättegångskostnader. Trots att det har konstaterats att fel har gjorts och i vissa fall även vilka fel så brukar de inte kunna komma fram till vem som är ansvarig och därför förlorar de drabbade och åker därför även på rättegångskostnaderna.

Som sagt det måste bli en ändring och vi måste kräva upprättelse och kompensation när det går fel och det konstateras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar