måndag 3 oktober 2011

I gårdagens BT http://www.bt.se/nyheter/boras/boras-betalar-motpartens-advokat(2967336).gm betalar nu Borås kommun advokat åt sin ”motpart” en familj som vill stämma dem på vite för att de har felbehandlats. Man har tidigare betalat ut pengar för att kompensera att man fört in felaktigheter i akterna som misskrediterat kvinnan.
Det skulle vara intressant om det blev praxis i andra ärenden. T.ex. vårt där jag anklagats för både det ena och det andra eller i ärendet runt de tre barn som hämtades i skolan. Där hade de fört in hur mycket som helst som sedan visade sig att inte stämma, runt mamman.

I Borås betalar de en avokat max 20 timmar. Ärendet skall inte upp i rätt men målsättningen är att ärendet skall granskas av en opartisk jurist. Det låter ju bra sedan läser man att de vägrar, i allfalla hitintills, att lämna ut de handlingar han begärt för att det skall vara möjligt så börjar man undra om det inte är ett spel för galleriet.

Ändå känns som om det är fler och fler som driver frågan om upprättelse och kompensation. Jag skrev ju senast om ett ärende igår.

Såg också i dagens BT att det nu är väldigt många politiker som lämnar eller har lämnat sina uppdrag i Mark. http://www.bt.se/nyheter/mark/politikerflykt-ska-granskas(2968402).gm Nu skall man titta på varför. Det är 15 stycken och mest socialdemokrater och vänsterpartister.
Enligt artikeln var det visst två till som var på väg en av varje av de tidigare nämnda.

Jag förstå att det kan vara tufft att vara politiker men det skadar inte att även politikerna får upp ögonen för vad de faktiskt ansvarar för och tar det ansvar för det de faktiskt de plockar ut arvode för.

Fick veta att rättegången visst höll på även på fredagen om uppgifterna stämmer, alltså tre dagar. Fick också veta att domen visst skall komma d 17 oktober. Så det är bara att vänta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar