lördag 24 september 2011

Stark kommunchef... som tur är

I gårdagens tidning får kommunchefen skäll. http://www.bt.se/nyheter/mark/anstallda-flyr-kritiserad-chef(2954100).gm
Hon anklagas av anonyma för att överreagera. Det är fegt tycker jag och om man skall hårdra om det är chefer som slutat som är som de två chefer som fick sparken på socialen så är det nog inte så mycket att gråta över, utan det var väl snarare så att det var behövligt. Det är klart de är inte vana att någon ser och agerar om de ser något som är fel. Sedan har hon ett sydländskt sätt vilket skulle kunna feltolkas. http://www.bt.se/nyheter/mark/haleh-lindqvist-(2954101).gm
Som tur är ställer sig kommunalrådet bakom henne. http://www.bt.se/nyheter/mark/margareta-lovgren-(2954099).gm

För två år sedan hörde jag av mig om alla felaktigheter till hennes företrädare Bo Renman. Jag skickade ett mail runt hur det såg ut inom socialtjänsten, att ordförande Owe var informerad men inte gjorde något. Han läste inte ens mitt mail utan skickade det oöppnat till Owe E ordförande i socialnämnden. Så handligns kraftig var han. Det var inte enda gången jag hade med honom att göra men jag upptäckte snart att det inte var någon ide att försöka. Han brydde sig helt enkelt inte.
Gissar att hon har fått ägna mycket tid åt att ställa till rätta sådant som han såg mellan fingrarna på eller rent ut sagt struntade i.
Det är klart att de som fått agera utan kontroll tidigare blir sura när någon lägger sig i. Så är det nu också har jag hört. Chefer som talar om för henne att hon inte skall lägga sig i eller skall hålla sig utanför. Så även vissa politiker.
De lyfter det även HN http://hn.se/nyheter/omkretsen/1.1370390-kommunchefens-ledarstil-kritiseras
Som tur är verkar många backa henne vilket syns kommentarerna och även lyfts i dagens tidning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar