tisdag 27 september 2011

Rättegång

Har fått ett mail att de begärt att rättegången skall skjutas upp så sent som i fredags. Fick ett nytt mail nu på morgonen att rätten avslog begäran. Som det ser ut nu blir det alltså i morgon.

Blev så intresserad av bloggen jag skrev om igår att jag gick in i dag igen. Ett lika bra inlägg idag.
http://evalenaedholm.se/blogg/2011/09/socialsekreterare-har-reglerad-arbetstid-och-semester-det-ar-familjehemmet-som-ar-nyckeln-till-en-lyckad-placering-nar-politiker-forstar-det-oppnar-det-upp-for-en-forandring
Hon skriver:
”Jag skulle vilja berätta för Maria Larsson att det är bra att barnen får en egen socialsekreterare, men hon kanske inte vet att denne socialsekreterare faktiskt har både reglerad arbetstid och semester. Barnen fortsätter att finnas till på kvällar och helger!

Ett barn som placeras inom familjehemsvården har ofta problem med skolarbetet, det kan vara inlärningssvårigheter eller att de hamnat så pass efter alla andra elever att allt känns hopplöst. Det är familjehemsföräldern som sitter vid köksbordet och försöker hitta ett sätt att motivera barnet att göra läxor, det är familjehemsföräldern som behöver hitta alternativa sätt att förklara läxan så att barnet förstår.
Det är ingen socialsekreterare som gör läxor med dessa barn.

Jag har dessutom under mina nio år som familjehemsförälder aldrig haft någon från socialen med på alla möten med skolan. Det är jag som suttit och kämpat med lärare och rektorer för att barnet ska få en skolgång som anpassas efter barnets förutsättningar.

Socialsekreteraren är inte den som ser till att det placerade barnet får möjligheter till att ha fritidsintressen, de varken skjutsar till träningar eller ser teaterföreställningar. Socialen gör ingenting för att barnets allmänbildning ska höjas, de går aldrig på museum eller åker slalom med det placerade barnet.

Det är familjehemsföräldern som är spindeln i nätet. Det är familjehemsföräldrarna som är sambandscentralen mellan det placerade barnet och socialtjänsten, skola, övriga myndigheter och biologiska föräldrarna. Det är de vuxna i familjehemmet som känner det placerade barnet bäst och upplever familjehemsföräldrarna att uppdraget är hanterbart, begripbart och meningsfullt då ökar förutsättningarna för en bra skolgång och hälsa för det enskilda barnet.

Socialtjänstens familjehemsvård behöver förändras. För att det ska kunna ske en utveckling och placeringen ska anses vara lyckad för alla parter, behövs insikt i familjehemsföräldrarnas behov av stöd”.


Underabart. Som sagt synen på familjehem måste uppdateras. Det vi gör måste bli erkänt och vi måste få uppskattning för det vi gör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar