fredag 9 september 2011

Haveriutredningen

Igår hann jag inte blogga. Har ev. nytt jobb på gång och det var lite pyssel runt det.
I Mark börjar allt komma ikapp när det gäller det ekonomiska. http://hn.se/nyheter/omkretsen/1.1352801-inkops-och-anstallningsstopp-i-mark
Det är både anställningsstopp och inköpsstopp och kallar alla chefer på möte.

Även BT lyfter krisinsatserna. http://www.bt.se/nyheter/mark/mark-chockar-med-akut-krispaket(2933147).gm Man räknar med att läget försämrats med 50 miljoner och man tror att man hamnar på ett underskott 10 miljoner men det är bara för att man låg på plus tidigare och har reserver att ta av.
”Siffror visar att timanställda under årets sju första månader uppgår till 265?000 timmar, motsvarande 250 heltidstjänster .
Anställningsstoppet innebär totalt stopp för konsulter och inhyrd personal samt högst begränsad rätt för övriga anställningar.
Inköpsstoppet innebär förbud emot att köpa in varor, material och tjänster som inte är absolut nödvändiga för att trygga verksamheten”

Undrar vad som händer om man inte får stopp på det? Kan en kommun gå i konkurs?
Orkade inte läsa alla inlägg men kan bara hålla med ett av de översta inläggen under artikeln. Det står: ”Hade man tagit det hela på allvar när den första kritiken kom i mars 2010 så hade det aldrig gått så långt”.

Gissar att det är samma person som skrivit under inslaget på Radio sjuhärad http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=95&grupp=2894&artikel=4686716
Där i intervju med kommunalrådet som talar om att det är ett mycket pressat läge. Man går 50 miljoner back ifrån budget.

I NLT berättar de om att socialstyrelsen nu av riksdagen fått ett uppdrag att se över omplaceringar av små barn. Orsak frekvens och komma med förslag på vad man kan göra av det.
Ännu en sak som jag varit med att påverka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar