måndag 5 september 2011

Fler och fler som påtalar

I GP är det en jurist som väcker ett annat problem jag talat om länge. Bristen på ombud för utsatta barn. http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.713669-ge-omhandertagna-barn-ett-offentligt-bitrade
Han lyfter det faktum att barnen bara har rätt till ombud i rätt men inte senare. Att de helt måste förlita sig på en tjänstemans välvilja och omdöme. Han påpekar att han i sitt arbete som advokat sett att det alldeles för ofta blir fel att de inblandande inte får information om vilka rättigheter man har. Även han menar att barn skall ha rätt till ombud vid alla väsentliga beslut T.ex. omplaceringar. Han nämnder vårt ärende som ett varnande exempel på hur det kan bli när barnen inte har någon som försvarar dem. Han avslutar med att det skulle innebär att barnen skydd stärktes och det skulle även innebära en trygghet för beslutande tjänsteman.

Som sagt vi är många som väcker och försöker påtala bristerna inom systemet. Hur många skall vi behöva vara för att det skall räcka eller är det rätt person eller instans som behövs?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar