torsdag 29 september 2011

Dagen efter.

Det var ett inslag på TV4 Borås inför rättegången igår http://www.nyheterna.se/tv?videoid=2072559&treeId=505020101

även i västnytt
http://svt.se/2.34007/1.2549030/barnen_i_mark_i_kammarratten

I går var vi då på rättegång. Idag är jag trött av den psykiska anspänningen både innan och efter rättegången. man vet att man gransknnas. Allt man säger skal vägas på gulvåg och kan vändas emot dig. säger man fel kan det äventyra alla chanser på att barnen skal få flytta tillbaka hem till oss igen.
Det var som förväntat. Den håller på även i dag vilket är ovanligt sa de i receptionen.
Måtte alla nu se till barnens bästa och ge dem den upprättelse de förtjänar och borde ha rätt till. Jag har svårt att förstå hur man skulle kunna mena att de får upprättelse om man låter det vara som det är.

Jag har även ändrat mitt blogg huvud ifall någon sett det och undrar. Då för två år sedan handlade det om något jag ”tvingades” göra för att bli hör sedan fick det stå kvar eftersom jag anklagades för att inte stå för vad jag skrev när jag flyttade bloggen och stängde den gamla.
Det jag skrev för två år sedan för att bli hörd fyler inte längre sin funktion. Nu handlar det om vad som är bäst för barnen nu och då bygger det på samarbete och att lägga allt gammalt bakom sig och se framåt. För att visa att jag är villig att göra det jag kan, lovade jag mamman igår att ta bort allt jag skrivit om hennes i blogg huvudet och därför gjorde jag det så fort jag om hem.

Sedan var det i BT idag

Igår kom även besked att de vanvårdade äntligen får sina pengar ändå. Jag jublade och slängde mig på telefonen och ringde ordförande i samhällets styvbarn och grattade. Hon stod i en intervju http://www.nyheterna.se/tv?videoid=2072559&treeId=505020101 men når vi fick tag i varandra talade hon om att hon sagt i intervjun att det hade betydelse för alla som drabbats men mer för de som kommer. Det är bortklippt men vi båda tror att vårt samarbete gagnar alla.

I dag ligger en intervju med Morgan Alling på aftonbladet http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13699146.ab
Han säger:
”att vanvårda barn skall kosta”.
Jag kan bara hålla med och stryka under. Jag fick faktiskt ett mail ifrån honom här om dagen där han uppmuntrade och berömde min kamp för utsatta barn. Vi gör båda vad vi kan, tillsammans med många andra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar