tisdag 13 september 2011

Backar förhoppningsvis

Då börjar Maria Larsson redan att backa på avslaget runt att de ”vanvårdade ” inte skulle få några pengar. http://www.expressen.se/nyheter/1.2558009/maria-larsson-backar-om-fosterbarn
Beslutet väckte verkligen ilska.
Hon har inte backat än utan har bara bjudit in till ett möte för att diskutera saken. Men jag hoppas att hon ändrar sig om det nu är upp till henne.
Många har skrivit protestskrivelser där man ber henne att ändra sig. En del hotar att hoppa av och jag får ju säga att det inte ser bra ut att företräda ett parti som skall värna om de svaga och sedan t ett sådant beslut.
På ett ställe JO anmäldes hon. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=91&artikel=4691630 men man kan inte JO anmäla en minister, ja ingen politiker för den delen, så det kommer inte att leda till något.

Oppositionen gick emot dem http://www.expressen.se/nyheter/1.2557578/oppositionen-agerar-for-ersattning-till-fosterbarn
så det är därför hon idag skall träffa dem för att diskutera vad de kan göra.
Igår var jag på parti möte. Jag har ju gått och blivit politiskt aktiv och även vi skickade in en protestskrivelse ifrån vårt distrikt. Hörde att det var fler som gjort likadant.

Många skriver t.ex. ordförande i samhällets styvbarn. http://svtdebatt.se/2011/09/regeringen-hade-fallit-om-inte-maria-larsson-backat-i-vanvardsfragan/
VEt inte om de hade fallit men det viktiga är att media fått upp ögonen för att dessa frågor engagerar, är viktiga. Det kanske för med sig att de är mer villiga att lyfta sociala frågor.

En annan http://www.newsmill.se/artikel/2011/09/11/regeringen-beg-r-nya-vergrepp-mot-fosterhemsbarnen menar att man fortsätter att begå övergrepp mot de redan drabbade Jag kan bara hålla med, särskilt kommentarer som att de inte kan betala ut för att andra drabbade kanske skulle känna sig diskriminerade framstår som helt vansinniga. Man kan aldrig uppnå millimeter rättvisa men man kan åtminstone göra ett försök att kompensera.

I dag skall det komma något ifrån regeringen, gissningsvis är det barnskyddsutredningens förslag som nu kommer. Jag får väl anledning att återkomma till det.

Avslutningsvis hade jag igårdagens GP med ett inlägg. Det skulle ha legat som debattartikel men fick inte plats så de valde att lägga den under fria ord istället. Lägger in det här för er som vill läsa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar