onsdag 31 augusti 2011

Anställda familjehem spännande

Blev glad idag. Fick se att en kommun tar nya grepp för att stärka familjehemmens ställning. http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/nykoping/pressrelease/view/familjehem-som-fast-jobb-675553 Nyköping anställer tre familjehem istället för att ta dem på kontrakt. Det skall bli som komplement till de traditionella familjehemmen. De blir först i Sverige med att ge anställningstrygghet. Spännande
Socialchefen där säger:
”De kvalificerade familjehemmen ska vara utbildade behandlingsassistenter eller ha arbetat med barn och ungdomar med svåra sociala problem. Det kan också vara personer med lång erfarenhet av familjehemsuppdrag".

Glenn Andersson tror mer på familjehem än institutioner för vård av problemungdomar. Dessutom är institutionsvården ungefär fyra gånger dyrare.
Det blir ett alternativ till institutionsvård med andra ord. Jag tycker om att han tror mer på familjehem än institutionsvård. Sedan blir det ju som han säger billigare. Det kommer bli tufft för de familjer som ställer upp men det är spännande mycket spännande. Barn skall inte bo på institutioner utan skall bo i hem vanliga hem. Hoppas bara att man inte väntar så länge med att placera där att uppdraget blir övermäktigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar