lördag 11 juni 2011

Synden straffar sig själv

Pratade för några dagar sedan med åklagaren som sitter med alla tjänstefel. Vi har fått ett antal anonyma anmälningar mot oss.
Grova påhopp och anklagelser om att vi skulle begå brott.
Jag har nämnt det tidigare. Som tur är känner de till oss vid det här laget och har inte sett några skäl att inleda någon undersökning. Allt lades ner.

Jag hade sökt åklagaren länge och fick nu äntligen tag i honom. Jag frågade hur mycket man skulle behöva stå ut med av anmälningar och om det inte gick att göra något åt. Vi pratade en bra stund och jag talade om vad det står och då det visar sig att då en av anmälningarna kommit in per telefon går det att spåra numret. Eftersom det är anklagelser om lagöverträdelse så rubriceras det som falsk tillvitelse och kan ge två års fängelse.

Informationen i anmälan är av den art att det inte är så många som har tillgång till den. Förutom vi är det 5-6 kompisar (som vi litar på med våra liv), mamman och några på förvaltningen. Den innehöll dessutom mer information som begränsar den gruppen ytterligare.
Det ser alltså ut som någon i ivern att göra mig illa gör bort sig själv. Skulle det vara så att det är någon som använder information som man fått i yrket för att misskreditera någon så är det ännu värre.

Åklagaren har som sagt rätt till och kan begära spårning. Så nu är den anmälan gjord likaså begäran om spårning. Det tar väl antagligen ett bra tag innan det blir offentligt men det spelar ju ingen roll. Huvudsaken är att åklagaren får reda på vem det är och gör något åt det.
Den som ligger bakom den kan beroende på hur de fått uppgifterna ligga väldigt illa till. Är de något smarta anger de sig själva så kan det kanske se som förmildrande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar