onsdag 22 juni 2011

Reaktioner i press och bloggar

I BT http://www.bt.se/nyheter/mark/fosterbarnen-far-inte-atervanda(2830877).gm
Skriver ett inlägg om beslutet.

Likaså Expressen http://gt.expressen.se/nyheter/1.2477988/fosterbarnen-i-mark-far-inte-komma-hem

och Hallands Nyheter http://hn.se/nyheter/omkretsen/1.1261753-forvaltningsratten-stoppar-flytt-till-eva-och-anders Förvaltningsrätten menar att barnen inte klarar en separation till.

I Radion http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=95&grupp=2894&artikel=4568262 har en intervju med ordförande som säger att det är frustrerande. Jag hoppas att de står för sitt beslut och överklagar och ser till att vara mer förberedda nästa gång.

Sedan är bloggarna igång http://alexjohansen.blogspot.com/ Skriver:
Mark har begått ett misstag när ett expertutlåtande om att barnen inte skulle må bra av att slitas upp igen har fått betydelsen att barnen inte ska få komma hem. Det framgår av utredningarna enligt uppdrag granskning att barnen ser på sin första fosterfamilj som hemma.
Det förvaltningsrätten nu gör är att vägra barnen att komma hem. Hur ska de kunna hantera detta? Att aldrig få komma hem igen? Kommer Fanny och Rasmus någonsin kunna lite på vuxen världen?

Alla är överens om att den ursprungliga kuppartade omhändertagandet av barnen var fel. Nu menar förvaltningsrätten, att det blir rätt om man begår ytterligare ett fel, vilket är att barnen inte får komma hem. Det är galet så det förslår.

Man undrar ju i sitt stilla sinne vad det är för några människor som sitter i förvaltningsrätten, har de ingen anständighet över huvudtaget? Har de helt glömt bort hur det var att vara barn?

http://maukonen.wordpress.com/ skriver med rubriken:
Den biologiska mammans makt står över Rasmus och Fannys trygghet

http://tjejaheddin.blogspot.com/2011/06/barnen-i-marks-kommun-flyttas-inte.html Det är Yvonne Domeij författare till Trasdockan som skriver bl.a. :
Förvaltningsrätten har nu fattat ett nytt vansinnigt beslut. De som betalar med sina liv är två ännu små barn, som gråter och längtar åter till den enda riktiga familj de haft.

http://morranovarlden.blogspot.com/2011/06/barnen-i-mark.html
Men jag tror att jag och mina bihålor exploderar av ilska! Vad håller de på med i Mark och vad i hela fridens namn gör rätterna? Ja, det är förståeligt att barnen ska ha det så lugnt de kan. Och ja, de har varit i ett år i den tredje fosterfamiljen, men om man hade gjort rätt från början hade de inte ens behövt hamna i den där tredje fosterfamiljen.

Och en sosse som skrivit förut http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1651 :
Varken den biologiska mamman, socialdemokraterna i socialnämnden och nu inte heller förvaltningsrätten och som sagt var inte experterna tycks förstå att den allra första trygga anknytningen är den absolut viktigaste i ett barns liv.
Marks kommun schabblade å det grövsta och försökte rätta till det. Jag är övertygad om att barnen har det bra i det nuvarande fosterhemmet men det kommer aldrig att kunna uppväga den längtan tillbaka till det ursprungliga fosterhemmet som barnen har. Åter en massa vuxna som tycker. Åter en massa vuxna som inte bryr sig om att de här barnen inget hellre vill än att återförenas med de fosterföräldrar i vars hem de hade sin trygghet.
Hon avslutar med :
Jag vet att jag inte skulle kunna se dem i ögonen om jag hade tagit ett sånt beslut - sen må experterna vara hur övertygande som helst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar