onsdag 15 juni 2011

Ännu ett debattinlägg

Hittade ett debattinlägg jag inte sett förut. http://gt.expressen.se/ledare/wopenka/1.2441197/johan-wopenka-manga-problem-aterstar-i-mark Den handlar om det senaste ärendet i Mark ock är skriven av Johan Wopenka. Då jag googlar hans namn har han skrivit ett antal debatt artiklar. Han verkar även vara författare. Det kanske är jag som är dåligt påläst och borde veta vem han är. Han jobbar tydligen som debatt skribent på GT.

Han jämför med ärendet i Götene 2002. Det ärendet kan ni läsa om här.
http://www.nkmr.org/gotene_expert_sagar_utredningen.pdf Första sidan
http://www.nkmr.org/gotene_expert_sagar_utredningen_forts.pdf andra sidan

Visst är det mycket som liknar sett utifrån. Tre barn omhändertas på grund av en anmälan från en släkting. Vänner, skola och andra som känner familjen försvarar och ser ingen anledning.
Familjen talar om att utredningar runt den baseras på osanningar och förvrängd fakta.

Då barnen omplacerades ifrån oss träffade jag en som jobbade i Götene. Hon talde just om det ärendet, att förvaltningen där fortfarande jobbade i sviterna efter det 7 år efter. I det ärendet var det Bo Edwardsson (samma som uttalade sig på Uppdrag granskning runt utredningen runt barnen i vårt ärende)som satte spiken i kistan och granskande utredningen och den sågades, som vår, jäms med fotknölarna.

Ingen annan än förvaltningen har ännu sett utredningen i det senate ärndet men det skulle vara intressant med en oberoende granskning. Är det som Johan menar, som i Götene ärendet, kommer snart någon sakkunnig att välja att granska det. Det skulle vara intressant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar