onsdag 25 maj 2011

Väntar

Det händer inte så mycket i vårt ärende. Vi väntar mest. Har haft första kontakten med förvaltningen och det kändes bra. En trevlig, snäll, positiv person.

Utskottsmöte på torsdag och vi har skickat en begäran om att få ha hemma barnen på helgerna tills det juridiska är löst.

Skall försöka få iväg kritiken på utredningen idag. Den som uppdrag granskning kommenterade och Bo Edwardsson sågade. Vi måste åtminstone begära rättelse annars kommer alla dessa felaktigheter att stå där om oss för resten av livet.
Det är så svårt att få bort saker som blivit fel i efterskott.

Hittade även en länk till inslaget med mig i morgonsoffan. Det där jag möter Maria Larsson. http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyhetsmorgon?title=tva_barn_tvingades_lamna_sitt_fosterhem&videoid=1648117 Om jag får säga det själv så tycker jag nog att jag gjorde bra ifrån mig. Men jag är ju partisk.

Det som figurerar mest därnere i press just nu är ärendet runt tre barn som omhändertogs i torsdags. Ordförande och vice är inte överens om vad som gäller.http://www.bt.se/nyheter/mark/nytt-markligt-lvu-fall-i-mark-br-tre-barn-omhandertagna(2786157).gm
Det förvånar t.o.m. domstolen. http://www.bt.se/nyheter/mark/turerna-med-omhandertagna-syskonen-i-mark-forvanar-domstol(2789878).gm

Det jag vet (eftersom vi själva råkade ut för det då barnen togs ifrån oss) är att ordförande beslut bara får tas om det är akut. Dvs. fara för barnens liv, grav misskötsel, misshandel eller sexuella övergrepp. Vice som skrev på mot ordförandes vilja säger att beslutet togs för att de inte medverkade till en utredning. Det uppfyller inte kriterierna för ett akutbeslut vilket ordförande heller inte ansåg. Vet inte om det låg mer bakom men det som framkommit räcker som sagt inte.

2 kommentarer:

  1. hoppas hoppas HOPPAS att barnen kommer hem snart!!!.ja, jag skriver HEM, för att det ÄR så...FÖR BARNEN.....Dom ser ER som sina föräldrar, inte biomamman och biopappan:)

    Är MYCKET imponerad av din kraft, ditt mod, och din envishet....att du, och även barnens pappa, har hållit ut och inte gett upp:)))))

    LYCKA TILL, och hoppas att ALLA kommer att lämna er ifred dagarna när barnen kommer hem, så att det inte är för mycket spring och folk överallt....

    SvaraRadera
  2. Håller med Annika. Hoppas verkligen ni får hem era barn SNART. Såg även din medverkan i Nyhetsmorgon förra veckan. Tänker på er och att denna fruktansvärda mardröm ni och barnen tvingats leva i snart är över. Önskar er allt gott Eva och Anders med era barn.
    Kramar Malin

    SvaraRadera