söndag 1 maj 2011

Stämmer inte

Då är det även i nätbilagan HN http://hn.se/nyheter/omkretsen/1.1199189-socialnamnden-fick-ansvarsfrihet-trots-kritik Socialnämnden får ansvarsfrihet trots kritik.
Även här påstår man att Owe E och Ann H tog sitt ansvar genom att avgå men så var det ju inte. De hade ingen tanke på att avgå utan tvingades mer eller mindre Se vad det stod då Owe hoppade av. http://www.bt.se/nyheter/mark/eglinger-avgar-efter-kritikstorm(2131613).gm Inte ett ord om att han tog ansvar utan han var förd bakom ljuset och klarade inte kritiken.

Även i radion sa han att det var för att han förts bakom ljuset. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=95&artikel=4070618
I artikeln runt hans 70 års dag säger han att han hoppade av för att vägrade ta skit.
Inte för att han tog ansvar. Det skulle alltså ha varit oförskyllt. Han skyller på andra och tar inte ansvar för något själv.
I det inlägget står det också om att man i nämnden vill misstroende rösta mot Hjertén ändå satt hon kvar. Hon vägrade flytta på sig.
I http://www.bt.se/nyheter/mark/hjerten-om-avstangda-socialchefer-(2133103).gm
säger hon att hon bara skulle hoppa av om de två avstängda cheferna kom tillbaka. Hon skulle minsann rätta till alla de fel samtidigt som hon menade att de inte gjort några.

Till radion säger hon att hon avgår för att hennes gräns är nådd http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=95&grupp=12422&artikel=4082770&sida=3 men något ansvar för det hela tar hon inte på sig.

Istället för att ta tag i det som var fel anmälde hon http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=95&grupp=2894&artikel=3706410 riksdagskvinnan som engagerade sig som talade om att så här gör man inte med barn. Och påstod en massa saker som var tagna helt ur luften.
Även i hennes försvarstal artikeln om henne (Ingen väg tillbaka, BT) står det att hon avgår på grund av hatet och hoten men fel det har de inte gjort.

Så om de tog beslut att ge ansvarsfrihet för att Owe E och Ann H tog sitt ansvar och avgick grundar sig även det beslutet på felaktigheter.
I gårdagens artikel i Hn står det att man även gav ansvarsfrihet för att man tror att den nya nämnden kommer att reda upp det här.
Men faktum är ju att ett flertal av den gamla nämnden även sitter i den nya. Ex Anita Lomander, Ulla Maj Persson, Mona Friberg, Efkan Ustundag, Per Blank, Mia Magné och Henry Sandahl. Med andra ord sitter 7 av 13 kvar det är mer än hälften. Så ny nämnd är det bara till hälften. De enda jag sett i press som opponerat sig och protesterat är Henry och Mia.
Självklart är det mycket svårare att rätta till fel om de som orsakat dem sitter kvar. De har ju orsak att inta försvarsställning och försvara det de gjorde.

Skall man sammanfatta så var den enda som avgick från sitt jobb eller uppdrag faktiskt Agnetha enhetschefen. http://www.bt.se/nyheter/mark/enhetschefen-hoppar-av(2119142).gm Ändå är hon väl fortfaraden betald av Marks kommun?

Så sammanfattningsvis har alltså fortfarande ingen tagit ansvar och avgått, inte har någon heller slutat för att man tagit ansvar, heller är det ingen som stått för vad de gjort.

1 kommentar:

  1. Tilläggas kan att nya ordförande i socialnämnden är homofob och vill bestämma hur homosexuella bör leva sitt privata liv.

    http://nykommunsloganimark.wordpress.com/2011/05/01/marks-socialnamnd-styrs-av-en-moralistisk-homofob/

    SvaraRadera