torsdag 12 maj 2011

Nått på gång?

Då var jag hemma igen.
Igår kväll efter uppdrag gransknings program om vårdtagaren som våldtagits av en annan vårdtagare var det en ”jingel” runt nästa veckas program. Återigen ett program om barnen och oss och vad som hänt.
Man hör igen pojken ropa ”jag ha dig, jag vill ha dig och jag vill hem, jag vill hem”.

I går var det nämndemöte och idag var det presskonferens. http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=95&grupp=2894&artikel=4501407 De talar om att det nu skall bli beslut d 17 maj alltså nästa vecka. Det kan bli hur som helst. Oss eller familjen de bor i nu men en sak som påverkar beslutet är om vi kan få ett samarbete till stånd. Sedan måste mamman informeras.

Äntligen har pengarna som vi väntat på kommit och det ser vi som et steg på rätt väg i att försonas.

Sedan har en ny ”skandal” dykt upp. http://www.bt.se/nyheter/mark/ny-skandal-skakar-mark-br-(2773792).gm De har haft problem på ett äldre boende, Lindängen. Det var en sommarvikarie som upptäckt och anmält förra året. Även där var det en mobbingsituation som gick ut över både vårdtagare och personal. En ny chef har anställts och det är på rätt köl igen enligt socialchefen. Även HN hade ett inslag om det. http://hn.se/nyheter/omkretsen/1.1212308-stora-problem-pa-aldreboendet-lindang Likaså radio sjuhärad http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=95&artikel=4501441

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar