torsdag 5 maj 2011

En som vann.

I gårdagens markblad. www.markbladet.se v 18 sid 14 står det också om att den gamla nämnden fick ansvarsfrihet.
Här står det att de inte anser att de skall göra annan bedömning än den socialstyrelsen gjort. De menar runt kritiken.

Här säger ordförande i nämnden: ”När skall man vägra ansvarsfrihet om inte nu?”
Ändå var beslutet enigt. Men man hänvisar även här till att Ove och Ann tog sitt ansvar och avgick men det påståendet stämde ju inte.

Det står att det som hänt har orsakat en stor förtroende kris. Jag menar att om det var en förtroende kris då vad blir det för konsekvenser nu om man känner att kommunfullmäktige håller de som gjorde så fel bakom ryggen? Då det känns som om det inte blir några konsekvenser, när det känns som om ingen tar ansvar för vad som hänt. Inge ställs till svars inte ens trots att de fått så grav kritik?

De som satt förra året hade visst inte fått vara med och rösta eftersom de var partiska.
Vi har fått besked om att vi äntligen skall få våra pengar för möten och umgängen under hösten. Vi ser det som ett steg i rätt rikting och hoppas att det skall vara början på något nytt.

Fick föresten en länk runt en mamma som kämpat hårt för att få tillbaka sitt barn. Två år. Nu vann hon. Hon får tillbaka sitt barn och rätten slår fast att ärendet skötts fel.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/kerstinweigl/article7147804.ab Det har gått två år och den lilla tösen har bytt mamma fem gånger.
Hur kan man behandla barn på det viset?
Som jag tidigare skrivit så gjorde akademikerförbundet en undersökning http://www.akademssr.se/rapporter-och-undersokningar (2010-12) och i den kom det fram att en av fyra trodde att de skulle få kritik vid en tillsyn och fyra av tio tyckte inte att deras utredningar klarade inte kvalitet eller rättsäkerhet. Som sagt hur många far illa i den hanteringen.
Här var det en.
Det är en biologisk förälder men för barnen som sagt är det ingen skillnad.
Känner till ett ärende till där socialen förstörde en fullt frisk bebis på åtta månader. Ett av de ärenden jag fått kontakt med utifrån vad vi råkat ut för.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar