söndag 24 april 2011

Kritik från revisorerna

Solen skiner och blommorna lyser överallt. Vi har rensat i hallonlandet och det ser ut som alla ”pinnar” klarat sig.

Det är alltid tyst runt helgerna men sjuhärad igår hade ett inslag runt att revisorerna ger hård kritik. http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=95&grupp=2894&artikel=4470303
Ordförande Owe inte ens vill kommentera det hela.
Vice ordförande Lomander som var ordförande de sista månaderna innan valet medger visst ansvar men tycker inte att hon har mer ansvar än någon annan. Under det inslaget har de lagt in gamla inlägg ex runt att Lomander motarbetade granskningen och att hon heller inte gjorde något då hon hade chansen. http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=95&artikel=4134058&grupp=12422&sida=2 Hon var även:
”Vid flera tillfällen i nämnden hör Anita Lomander till de som var mest repressiva, eller förtryckande mot de ledamöter som hade en kritisk uppfattning. Det vittnar flera ledamöter om”.
Ändå ansåg hon sig vara lämplig som ordförande. Det ligger även ett inslag hur Socialdemokraternas ledare Pelle P försvarar de sina. Han har förtroende för hela nämnden sa han så sent som i höstas. http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=95&artikel=4049251&grupp=12422&sida=4
Den kritik de fått är näst allvarligaste och den skall redovisas för de inblandade på tisdag.

Hörde med en som är insatt vilka konsekvenser det skulle kunna bli. Om de inte skulle få ansvarsfrihet skulle de som satt i nämnden få ställa sina platser till förfogande såvida de inte protesterat. Det har ju en del gjort men tystats. Det är 9 som är kvar. Sedan är det en med samma efternamn som en som satt förra året. (Makan kanske) tre har protesterat. Det innebär fem-sex som har orsak att försvara det de gjort sedan tidigare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar