fredag 29 april 2011

Fick ansvarsfrihet

Då är det igång igen. Kommunfullmäktige röstade för ansvarsfrihet trots den näst grövsta kritiken.
Både radio sjuhärad http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=95&artikel=4479437 och i Borås tidning. http://www.bt.se/nyheter/mark/socialpolitiker-i-mark-klarar-sig-med-anmarkning-efter-kritik(2745165).gm
Alla är lika förvånade över att de fick ansvarsfrihet trots kritiken. Hittade en som sitter i kommunfullmäktige som bloggar om det. http://wp.me/p9Kg4-80
Han kunde inte vara med men skriver att det var flera av allianspartierna som var emot att ge ansvarsfrihet men sedan:
”sent extrautskick från kommunfullmäktiges presidium med ett förslag till beslut där man förordar ansvarsfrihet för hela nämnden”.
Först skall alltså partierna diskutera det själva men presidiet föreslår att de ger ansvarsfrihet och alla ställer upp på det trots att de var tveksamma. Vem bestämmer över vem kan man undra.
Han avslutar med:
”Detta är riktigt illa tycker jag då delar av det gamla presidiet fortfarande har vägrat ta sitt ansvar och sitter kvar! Sen undrar jag hur 3, kanske rent av 4 partier i alliansen som övervägda att inte bevilja frihet ändrar sig så snabbt? Var finns den fria viljan? eller är det partipiskan som viner inom alliansen för att skydda sina egna intressen? ”
Alla skyller på varandra och ingen vill ta ansvar. Hur kan man ta ansvar utan att ta konsekvenserna?
Den gamla nämnden menar att man tog ansvar genom att ordförande och vice avgick men det gjorde de ju inte frivilligt och inte för att de tog något ansvar utan för att de kände sig tvingade och jagade av press och jag vet inte allt de skyllde på. De anser väl fortfarande att man gjort rätt det är ju i alla fall vad Anita Lomander säger.
Är det ingen i Mark som är rakryggad nog och stå för vad man gjort och ta konsekvenserna? Det finns ju iallafall 2-4 ärenden till som är lika dåligt skötta som vårat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar