söndag 17 april 2011

Det blir bättre

Har just tittat på kanal 3 nya satsning, en serie DET BLIR BARA BÄTTRE. http://tv3.se/detblirbattre
Den första var Morgan Alling. Han var fyra år då han togs ifrån sin mamma. Lika gammal som de små som togs ifrån oss. Han berättar om det i sin bok och minnena är knivskarpa. Under sina första åtta år har han flyttats runt i fyra fosterfamiljer och tre barnhem .

Han berättade att när socialtjänstens personal ljög för honom var det något som gick sönder i honom.
Han har engagerat sig i vårt ärende och har både skrivit debattartiklar och medverkat i debatt program och talat om hur skadade barn blir då de utsätts på det här viset. Han avslutade med att säga att något av det viktigaste är att se och höra barnen. Önskar så att någon i Mark skulle förstå det. Vad barnen sagt finns redan utifrån både uppdrag gransknings program, men också i dokumentationen ifrån barnpsykolog som övervakat och dokumenterat deras umgängen med oss. Har kontakt med Morgan och har skickat på hans begäran över alla de berättelser som jag har med kontakt uppgifter. Han är inne på att göra något av dem får se vad det blir.

Serien kommer att fortsätta och handlar om kända svenskar t.ex. Jonas Gardell, Peter Jöback, Magdalena Graaf, Morgan Alling, Ara Abrahamian och Linda Lampenius som på olika sätt varit utsatta men ändå vill skicka vidare att det blir bättre.

Önskar så att de två små som varit placerade hos oss skall slippa den karusellen. De hade det bra hos oss och vi gjorde inte fel. De ser oss som sina föräldrar och då finns det ingen anledning att de inte skall få tillbaka det som tagits ifrån det för då kan det bara bli bättre även för dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar