lördag 23 april 2011

Påsk igen

Då är vi mitt inne i påskhelgen. Det är fint väder och vi försöker vara ute så mycket som möjligt. Rensar upp efter vintern. Vi fick upp studsmattan igår, rensade rabatter och fick undan lite gamla lövhögar som blivit liggande. Maken harvar och sår och sonen som älskar att vara med njuter. Han börjar föresten vara rätt duktig på att köra själv.

Jag själv har svårt att hitta inspiration att blogga. Vet inte om det bara är en ”fas” eller om jag snart lägger ner. Jag börjar komma så långt jag kan den vägen.
Hittar inget att skriva om. Surfar runt bland nät tidningarna och letar något men det är rätt tyst. I radio sjuhärad har de uppmärksammat att socialförvaltningen i Mark kommer att gå back http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=95&grupp=2894&artikel=4462930
Rejält minus. Det kommer att handla om så mycket som 15 miljoner räknar de med. http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=95&grupp=2894&artikel=4468407 då är inte det eventuella kommande vitet med.
De tvingas nu göra indragningar.
För en vecka sedan gick de ut med att de skulle ge en extra julklapps peng till de som är beroende av socialbidrag. http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=95&grupp=2894&artikel=4458121 Tanken är god tycker jag. Det är fasansfullt att inte kunna unna barnen något extra till jul men 600 kr? Så mycket är det nog många som inte har råd att ge.
I vilket fal som helst är de nu kanske tvungna att ta tillbaka löftet. http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=95&grupp=2894&artikel=4469404 De har inte råd såvida inte kommunen går in med stödpengar.

För vår del händer det inte så mycket. Har genom advokaten fått ut en del av det jag begärt. Akterna igen. Men det var bara för pojken och oss flickans saknades. Men jag väljer att se det positivt, det tar sig. Vi fick ju ut utredningen och nu akterna (två av tre är inte dåligt) det kanske finns hopp ändå … vi väntar spänt på pengarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar